Leukailua

Taas pitää intoilla kuivan maan puuhastelusta. 😊 Viime syksynä kun voimapunnerrus-kisat olivat lokakuussa ohitse, oli taas aika päivittää PT Iiron kanssa saliohjelmia. Penkkipunnerrus pidettiin mukana kuvioissa, mutta lisäksi painopisteliikkeeksi otettiin leuanveto. Mua on leaunveto aina kiehtonut jollain tavalla ja ajoittain oon sitä treenannutkin, mutta lyhyissä pätkissä ja täysin ilman suunnitelmaa. Pikkutyttönä ennen murrosikää vedetty toistoennätys on 13 leukaa ja pienessä mielessäni mietin, että olisko vielä tässä iässä mahdollista toi enkka rikkoa. Ja ehkä osallistua joskus leuanveto-kisoihin.

Ekaa kertaa treeniä lisäpainon kanssa

Tehtiin ohjelmat niin, että vähitellen lisätään toistoja ja aloitellaan kevennetyistä leuanvedoista. Lähtötilanteessa pystyin vetämään kolme leukaa omalla painolla. Treeniä hidasti alun treeneissä pieni vamma oikeassa käsivarressa ja rakenne-ongelma mun kyynärpäissä, minkä takia leanvedot vastaotteella eivät oikein onnistuneet kivuttomasti. Myötäotteella oon suurimman osan elämääni vedellytkin ja siinä ei ollut mitään ongelmaa -  eli sillä siis vedellään! Ja sit vielä Teneriffan onnettomuuden jälkeen alkuun tikit kädessä ja haavan kanssa treenailu oli keveämpää niin todellinen leuanvetotreeni pääsi alkamaan vuoden vaihteen tienoilla.

Kehitys on ollut valtavaa. Marraskuussa vedin 4x3 setin kuminauhalla kevennettynä. Joulukuun lopussa sama setti ilman kevennystä ja tammikuussa suunnilleen joka viikko neljän settiin yksi toisto lisää. Viimeisin noteeraus on 8-7-6-5. Aika hienoa! 😊 Kisaaminen tällä kehitystahdilla alkoi tuntua realistiselta. Suomen leuanveto ry :n kevätpuolen kisat ovat lisäpainokisoja ja syksyllä kisataan toistoissa. Veteraanisarjojen SM-kisat osuivat helmikuulle. Ekaa kertaa ever kokeilin treeneissä lisäpainolla vetämistä ja ihan hyvinhän se sujui. 10 kg sain ylös ja sitten vaan ilmoittautumista sisään. 😊

Kisapaikan tanko ja lava

Kisapaikkana oli Wanha Satama Katajanokalla, joten ei kauaksi tarvinnut lähteä. Punnitus oli aamulla klo 10 ja olin ihan hyvissä ajoin paikalla. Vaaka näytti 63,6 kg - tähänkin alkaa jo tottua, että paino on näkyvillä. Ei siis pysty huijaamaan iässä eikä painossa. 😊 Punnitushuoneen ulkopuolelle alkoi parvetua naisten lauma ja heti alkoi juttu luistaa. Ihan mahtavaa porukkaa ekasta sekunnista lähtien ja kiva saada neuvoja kokeneemmilta. Porukalla pörräilimme sitten monta tuntia verkkasalin ja kisasalin väliä. Aikataulu venyi ja venyi ja lopulta neljän maissa saatiin meidän vetoryhmä tositoimiin.

Kisaveto kolmannelta kierrokselta

Porukka oli into piukassa ja kannustus kaikkien kohdalla oli ihan huippuluokkaa. NIIN hieno fiilis lähteä tekemään omaa suoritusta taputusten ja huutojen kera. Ekaan vetoon laitoin 10 kg, mikä oli mennyt treeneissä. Nousi todella kevyesti, mutta aloittelijana en osannut työntää leukaa tarpeeksi eteen tangon yli, joten se suoritus hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Tokaan yritykseen laitoin 11 kg ja siinä osasin sitten asetella leukani oikein. 😊 Ja sekin nousi kevyesti. Mietin, että kuinka paljon uskaltaa viimeiseen laittaa lisää. Päädyin sitten kahden kilon lisäykseen. 13 kg alkoi jo tuntua, mutta nousi hyvin.  (Eka veto videolla kohdassa 3.48 ja toka veto kohdassa 9.38) Hieno fiilis ja kelpasi tuuletella SM-hopeamitalistina. 😊 Kovia painoja tuolla vedellään, kunnioituksella seurasin kokeneempien tekemistä. Pitkä, mutta hieno päivä ihan parhaassa seurassa. Tätä ehdottomasti lisää! Tulokset täällä.

Super-S oli omaa luokkaansa

Mahtava naisleuanvetäjien porukka!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tekevälle sattuu ... taas!

Vahvempi kuin koskaan ennen

Kakkua, kukkia ja kiitoksia