Uusi vuosi, uusi sarja, uudet enkat


Masters-uinti on siitä vekkulia puuhaa, että viiden vuoden välein homma alkaa vähän niinkuin alusta. Kun sarja vaihtuu, niin oon ajatellut, että myös ennätykset alkavat puhtaalta pöydältä. Toki sitä vertaa omia aikoja edelliseen vuoteen ja kauemmaksikin, mutta tuo kyllä paljon positiivista boostia kun voi ottaa targetiksi uuden sarjan Suomen ennätykset ja laittaa uuden sarjan omat ennätykset tiskiin. Ja vanheneminen ei tunnu ollenkaan pahalta. 😊

SE no 2 uituna. Kuva: Simo-Pekka Torsti

Viriilit Vinstat aloitti tämän vuoden kisat perinteisesti. Otin saman taktiikan pukeutumisen suhteen kuin edellisenä vuonna: perhonen ja seläri - simmarin vaihto, rinuli ja vapari - simmarin vaihto ja sekari. Kropassa oli ollut jumeja, mutta naprapaatin hoidon jäljiltä ruoto oli yllättävän hyvässä kuosissa. Sitten vaan laji kerrallaan hakemaan nopeita soluja kropasta. 😊

Perhosessa pyrin pitämään vedon leveänä - mulla on on tapana viskata kädet palautuksessa liian keskelle ja sieltä kestää taas aikansa ennen kuin pääsee vedon päälle. Lisäksi perhostelija-P antoi hyvän neuvon: relax! Neuvo pysyi mielessä noin 40 m, minkä jälkeen tuli yritettyä vähän liikaa. Aika oli kuitenkin hyvä: 35,05 ja ensimmäinen SE sarjaan 55-59 tuli tehtyä! Pikaiset verrat ja höpöttelyt kavereiden kanssa - ehdin myös neuvoa Jenspalle tekniikkaa kuten kuvat osoittavat:
Selärissä startti ja delffarit menivät hyvin, mutta käännös jäi vähän kauaksi, mikä verotti hieman tokan piikin vauhtia. Aika oli 36,06 ja SE no 2 plakkarissa. 😊 Nopea simmarin vaihto ja sitten rinulin kimppuun. Startti, liuku ja pintaantuminen onnistuivat hyvin ja käännöskin oli hyvää tekemistä. Rytmi pysyi melko terävänä loppuun asti ja aika oli ihan näppärä: 39,08 ja kolmas SE. 😊 Ihan tykkiä tekemistä tuo ei vielä ollut, mutta sitä en odottanutkaan nyt kun oon keskittynyt paljon pidemmän matkan uimiseen. 

Cetuksen parka-jengi. 😊

Vaparissa paiskoin menemään minkä pystyin ja sain uinnin pysymään hyvin kasassa loppuun asti. SE meni itseoikeutetusti vieressä uineelle Anskulle - oma aika oli hieman kovempaa vauhtia kuin viime aikoina on mennyt, mikä nostatti tunnelmaa entisestään. Sekaria odottaa yleensä melko pelon sekaisin tuntein, kun tietää sen maitohappohyökkäyksen. Nyt olin kyllä aika päättäväinen, mutta en yhtään osannut arvioida, kuinka kovaa menee. Ansku latasi pöytään uuden SE:n edellisessä erässä eli panoksia kisaan oli. Perhosen sain pysymään rentona, seläri tuntui hyvältä ja rinuli kulki kyllä ihanasti! Vaparissa hyydyin kyllä, mutta Jenspa viereisellä radalla antoi voimaa jaksaa puristaa loppuun asti. Aika taululla oli hämmästyttävän hyvä: 1:16,73 - neljäs SE samaan kisaan. 😊 Ja parasta vauhtia viiteen vuoteen - happy!

Iloisena sekarin jälkeen. Kuva: Simo-Pekka Torsti

Laitettin Anskun kanssa SE:t uusiksi. 😊

Tällaista ennätysten ilotulitusta en kyllä muista vetäneeni koskaan, aika huippua! Vapari ja sekari olivat parempia kuin edellisenä vuonna, muut lajit ihan samoissa. Iloinen olen lisäksi siitä, että starttien reaktioajoissa (ihan kaikissa lajeissa) pärjään oikein hyvin nuoremmille. Vaatii työtä, mutta oikeita asioita on tullut tehtyä. Yhteispisteissä olin neljäs ja eniten pisteitä sain sekarista.
Viriilen tulokset löytyvät täältä.
Kisatuloksia kasaan taas tälle sivulle: 2020 tulokset

Olen luvannut itselleni, että joka vuosi kokeilen jotain uutta juttua. Määritelmä on väljä - ihan totaalisen uutta ei tarvitse olla, mutta jos joku erilainen twist löytyy niin sitten se kelpaa. 2018 uusi juttu oli voimapunnerrus (ja myös hiihdon uudelleen elvytys) ja viime vuonna leuanveto lisäpainoilla (ja talviuinti ja luisteluhiihto). Tänä vuonna ehdin jo napata uuden lajin: aloitin laitepilateksen. Pilatesta oon harrastanut jo 15 vuotta, mutta tää laitesysteemi on uutta. Hommaa harrastetaan härvelissä, minkä nimi on reformeri. Perusliikkeisiin saadaan vastusta jousien avulla ja kun liikkeet tehdään pääasiassa vaakatasossa on asento äärimmäisen tuttu. 😄Vuoden alkuun kuuluu myös perinteisesti Cetus gaala. Kiva vaihteeksi nähdä seurakavereita paremmin pukeutuneena ja itsekin vähän laittautua. Kiitos Cetus valinnasta vuoden 2019 Masters-uimariksi!

Cetuksen vuoden 2019 Masters-uimari. Kuva: Jenni Harjuoja

Vuoden ensimmäinen kisareissu Talviuinnin MM-kisoihin Sloveniaan on jo ihan nurkan takana. Mulla on ohjelmassa 25 RU, 50 RU ja 100 RU sekä viestit 4x25 RU ja 4x25 VU. Jännittävää tulee olemaan ihan varmasti ja jäätävää. Erikoista on se, että talviuinnissa ikäsarjat menevät marraskuusta marraskuuhun eli kun olen syntynyt joulukuussa uin edelleen sarjassa 50-54. Osallistujia kisaan on yli tuhat 36 eri maasta. Kisasivu.

Kylmäallasenkka on nyt 2 minuuttia ja se riittää hyvin niinkuin joukkuekaveri talviuintikuningas MP Hesarissa kertoi. Tekniikka talviuinnissa on vähän erilainen ja sitä oon altaassa treenaillut. Kisassa aiemmin oon uinut vain 25 m eli uuden edessä olen. Mutta innoissani. 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tekevälle sattuu ... taas!

Vahvempi kuin koskaan ennen

Kakkua, kukkia ja kiitoksia