Koreasta kotiin kultamitalistina!

Huippua. Huikeeta. Mahtavaa. Maagista. MĂ€ oon nyt maailmanmestari. 😃

VĂ€lillĂ€ vielĂ€kin tulee kylmĂ€t vĂ€reet kun miettii sitĂ€ uintia. 16. kerta Mastersien MM- tai EM-kisoissa ja sieltĂ€ se tuli se huippusuoritus oikeaan kohtaan. Maaliin tullessa mulla ei ollut kyllĂ€ hajuakaan kuka voitti - ihan mahtavaa oli nĂ€hdĂ€ isolla taululla oman nimen vieressĂ€ numero 1. 😊 Kiljuin ja tuuletin! Ja en ollut ollenkaan niin uupunut kuin yleensĂ€ 200 rinulin jĂ€lkeen. Endorfiinit hyökkĂ€sivĂ€t ihan kunnolla ja sit en osannut muuta kuin hymyillĂ€. Huippua. Huikeeta. Mahtavaa. Maagista.

Palkintokorokkeen takana - oli muuten huikeen iso koroke! Kuva: Jacqueline Patel

MennÀÀn reissu lĂ€pi laji kerrallaan - varoitus: juttu on pitkĂ€! 😀

3 km avovesiuinti

Kun Kartsan kanssa pÀÀtettiin lÀhteÀ kisoihin, otettiin periaatteeksi, ettÀ uidaan koko rahan edestÀ. Avovesikisa oli ennen allaskisoja, mikÀ hieman mietitytti, mutta ei tollasta kokemusta voinut jÀttÀÀ kÀyttÀmÀttÀ. LÀhdetiin reissuun kolme pÀivÀÀ ennen ekaa starttia - toki aikaeron takia siinÀ hÀvittiin se 6 tuntia, mutta melko hyvin siinÀ ehti ennen starttia sopeutua ilmanalaan ja paikalliseen aikaan. Avovesi uitiin EtelÀ-Korean etelÀosassa Yeosu:ssa ja suunnattiin sinne suoraan Seoulin lentoasemalta bussilla ja junalla. Löydetiin mestoille hyvin, akkrediotintiin ja hotelliinkin. Kaupunki oli sellanen kiva pikkukaupunki ja havaittiin kyllÀ heti, ettÀ englantia ei juuri osata. Translate-ohjelmalla yritettiin saada asioita selville. Kaikki olivat kyllÀ ÀÀrettömÀn ystÀvÀllisiÀ pienistÀ kommunikaatio-ongelmista huolimatta.

Kisamaskotit ja mÀ. :-)

UrheilijaelÀmÀÀ seuraavan reilun viikon ajan lappu kaulassa. :-)

Ilma oli kuumaa ja kosteaa - mereltĂ€ puhalsi tuuli, joka ehkĂ€ vĂ€hĂ€n helpotti, mutta vesipullo piti muistaa aina ottaa mukaan ja vettĂ€ kului! MatkapĂ€ivĂ€nĂ€ keskityttiin vaan siihen, ettĂ€ pÀÀstÀÀn vaakatasoon. Seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ kĂ€ytiin sitten verraamassa paikallisella altaalla, mikĂ€ oli varattu pelkĂ€stÀÀn avovesiuintiin osallistuville Masterseille. Ihan omilla radoilla saatiin verrailla ja hyvin sai matkan rasitukset huuhdottua veteen. Avovesi-infossa tuli jo pari tuttua vastaan ja vaihdettiin kuulumiset. HyĂ€ uutinen oli myös se, ettĂ€ lĂ€hestyvĂ€ taifuuni oli muuttanut suuntaa ja meni Kiinaan. Kaikki siis kunnossa kisaa varten. 😊

Verra-altaalla huippuolosuhteet.

Avovesipaikan tsekkaus.

Kartsan uinti oli ensin. Keli oli melko tyyni ja kuuma (about 35 astetta) ja startin jĂ€lkeen koetin seurailla missĂ€ Kartsa painaa menemÀÀn. Kisa uitiin kahtena 1,5 km kierroksena eli vĂ€hĂ€n piti myös suunnistaa. PuolivĂ€lissĂ€ bongasin tutut kĂ€det, mutta en kyllĂ€ yhtÀÀn pysynyt kĂ€rryillĂ€ sijoituksesta. Monessa ikĂ€sarjassa tuli loppukiritaisteluja, mitĂ€ oli kiva seurata. Mutta hiki tuli! Rankempaa oli kisan seuraaminen kuin itse uiminen. 😊 Maalisuoralla taas bongasin Kartsan ja sieltĂ€ muutaman pysĂ€hdyksen ja suunnistuksen jĂ€lkeen maali tuli vastaan. Oli kuulemma vaikea lĂ€hdĂ€ maalilinjaa. VĂ€hĂ€n aikaa piti odotella tuloksia ja sieltĂ€hĂ€n putkahti neljĂ€s sija! Hienoa! Palkintoseremonioihin pÀÀsi kuusi parasta, joten Kartsalle eka mitali kaulaan - ihan mahtavaa!


N 65-59 3 km avovesiuinti mitalistit

Kartsa tyytyvÀisenÀ. :-)

Mun vuoro oli sitten seuraavana pÀivÀnÀ. MeidÀn 50-54 ikÀsarjassa oli paljon osallistujia ja startista kovat ampaisivat aivan huimaa vauhtia liikkeelle. Itse lÀhdin rauhassa hakemaan hyvÀÀ rytmiÀ. Tuulta ja aallokkoa oli enemmÀn kuin edellisenÀ pÀivÀnÀ ja aaltoa tuli kaikista suunnista. Uinti sujui kuitenkin ihan hyvin, ei ollut ihan helppoa kruisailua niin kuin vuosi aiemmin Sloveniassa, vaan töitÀ piti tehdÀ joka vedolla. Melko hyvin sain suunnan pidettyÀ ja poijut nÀkyivÀt kyllÀ hyvin. Muita uimareita ei juuri nÀkynyt kuin muutamassa kÀÀnteessÀ, aika omaa uintia sai vedellÀ. Maalisuoralla kiristin tasaisesti ja vÀhÀn suunnistin vinoon kun tÀhtÀsin vahingossa vasemman puoleiseen maalipoijuun. Yksi leidi tuli siinÀ sitten rinnalle ja ohi vaikka pistin potkuria pyörimÀÀn. Sen verran olin suolavettÀ nieleskellyt, ettÀ laatta meinasi lentÀÀ maalissa. Ihan heti saatiin vesipullo kouraan ja pyyhe harteille kun vedestÀ nousi. Muutenkin jÀrjestelyt olivat ihan priimaa. Tuloksissa olin 14. ajalla 50:06,9, mihin olen kyllÀ tyytyvÀinen. Kisoille hyvÀ aloitus ja kropan avaus. PientÀ verraa pÀÀlle ja siitÀ suunnistettiin suoraan junalle ja kohti Gwanju:ta. Avovesikisan tulokset.

Vanki numero 521. :-)

Ajanottochippi oli hyvin kiinnitetty ja pysyi uidessa paikoillan.

Hienoissa suorituspaikoissa saatiin uida.

Sujahdettiin Gwangju:un sujuvasti junalla ja löydettiin taksilla hotellille. Tilaa oli onneksi enemmĂ€n kuin Yeosu:n pikkuruisessa hotellihuonessa. Tavarat levisivĂ€t taas lahjakkaasti ympĂ€ri huonetta - siis mun tavarat. 😁 Reissukaveri oli paljon siistimpi. Allaslajien alkuun oli kaksi pĂ€ivÀÀ ja ne kulutettiin kisapaikkaan tutustuessa, verraillessa, lepĂ€illessĂ€ ja syödessĂ€. Muita suomalaisia alkoi myös nĂ€kyĂ€ mestoilla, kaikilla oli jo odottava fiilis. Allas oli upea ja muutkin tilat todellakin maailmanmestaruuskisojen tasoa. Ilmastoinnista huolimatta sisĂ€llĂ€ oli aika kuuma ja vaati totuttautumista. Lajikohtaista aikataulua ei ollut vaan lajien alkamisajat piti laskea vanhanaikaisesti kĂ€sin. No, onneksi sitĂ€ nĂ€prĂ€ystĂ€ on tullut aikoinaan harrastettua paljonkin. PĂ€ivĂ€ alkoi aina klo 8 ja jatkui yleensĂ€ iltaan. Hotellin ja kisapaikan vĂ€liĂ€ kuljettiin bussilla - akkreditointikortilla saatiin matkustaa julkisissa liikennevĂ€lineissĂ€ ilmaiseksi.

Mestoilla!

Toimitsijat työssÀÀn.

Portti kisa-alueelle.

200 m selkÀuinti

TÀn otin alkuun jÀnnityksen purkamiseksi ja vÀhemmÀn stressaavaksi lajiksi. TykkÀÀn uida selÀriÀ, mutta treeneissÀ kyllÀ olin ehtinyt uida sitÀ aika vÀhÀn. Olo ennen starttia ei ollut paras mahdollinen, kuumuus vaivasi ja sydÀn tykytteli omiaan. Erien kerÀily ja kommervenkit tulivat tutuiksi ja tunnelma kisakumppanien kesken korkealla. Ihan rauhassa lÀhdin vetelemÀÀn ja tuntui liukuvalta ja vahvalta. Hapot hyökkÀsivÀt lopussa enkÀ jaksanut ihan painaa hyvÀllÀ tempolla loppuun saakka. Aika oli kohtuullinnen, mutta painui yli kolmen minuutin. Sijoitus 8. ja allaslajit avattu. Tulokset.


100 m rintauinti

Samaan jaksoon toinen laji - taukoa oli vĂ€lissĂ€ ihan riittĂ€miin. LepĂ€ilin ja rentoilin, mutta jĂ€nnitin kyllĂ€ enemmĂ€n kuin pitkÀÀn aikaan. Kuumuus ei hellittĂ€nyt ja sydĂ€n jatkoi tykyttelyjĂ€. Mulla nÀÀ tykyttelyt liittyvĂ€t hormoneihin ja vaihdevuosiin. NiitĂ€ tulee ja menee ja yritin vaan olla mahdollisimman rauhassa. Onneksi oli muitakin suomalaisia tulessa samassa lajissa niin voitiin panikoida yhdessĂ€. 😁 Startista lĂ€hdin hyvin ja eka finsta meni kohtuullista vauhtia. Veto ei kyllĂ€kÀÀn tuntunut omalta ja meno oli pehmeĂ€n tuntuista. Hyytyminen oli aika paha ja vauhti hidastui radikaalisti ja putosin viidenneksi. Aika oli huono (1:29,33) ja olotila vielĂ€ huonompi. Palkintojenjakoon oli kuitenkin ihana pÀÀstĂ€ varsinkin kun rakas kilpakumppani A vei koko potin ihan ylivoimaiseen tyyliin. Ihan huippua! Mitali kaulassa ruokaa napaan ja palautumaan. Tulokset. Video.

N 50-54 100 RU mitalistit.

100 RU 5. sija

Mulla oli kolme pĂ€ivÀÀ vapaata ennen pÀÀlajia 200 rintauintia. Samoin oli rinulisti S:llĂ€, joten pÀÀtettiin singahtaa pĂ€ivĂ€ksi junalla Seouliin leikkimÀÀn turistia. KĂ€veltiin lĂ€hes 20 km ja ehdittiin nĂ€hdĂ€ kaupunkia aika hyvin. Juteltiin paljon muustakin kuin uinnista, mikĂ€ teki oikein hyvÀÀ. PÀÀtĂ€ sai tuuletettua ja nollattua tilanteen. Seoul on todellinen suurkaupunki - vanhaa ja uutta sekaisin ja paljon ihmisiĂ€. Ekstremein kokemus oli kyllĂ€ ruuhkametrossa matkustaminen. EtelĂ€-Korean vapautuspĂ€ivĂ€ osui samalle viikolle ja varsinkin temppelialueella nĂ€kyi paljon kansallispuvuissa kulkevia nuoria. Kiva pĂ€ivĂ€ hyvĂ€ssĂ€ seurassa. 😊









Pysyttelin vielÀ seuraavankin pÀivÀn pois vedestÀ - jumppailin ja joogasin ja venyttelin huolellisesti. KÀytiin suomalaisporukalla syömÀssÀ ja rentoiltiin. Lepo teki oikein hyvÀÀ ja kropassa alkoi tuntua paremmalta. Ennen kisapÀivÀÀ kÀvin verraamassa pitkÀÀn kisa-altaassa. Hain kunnolla 200:n rytmiÀ ja pitkÀÀ vetoa, laskin vetoja ja fiilistelin liukuja. Tuntui huomattavan paljon paremmalta kuin pari pÀivÀÀ aiemmin ja varsinkin potku tuntui vahvalta ja pitÀvÀltÀ. Vasemman olkapÀÀn kipuun olin syönyt sÀrkylÀÀkettÀ alkumatkan, mutta jÀtin sen satasen rinulin jÀlkeen pois ja tuntui olo kohentuvan. PehmeÀ fiilis saattoi siis myös johtua siitÀ.

200 m rintauinti

Laji oli ihan ekana aamutuimaan ja kiva oli kĂ€vellĂ€ bussille kun ei ollut ihan niin kuuma. Verrailin ihan rauhassa ja hain hyvÀÀ pitkÀÀ oloa vedessĂ€. Ennen starttia olin ihmeen rauhallinen, vĂ€hĂ€n tietty jĂ€nnitti, mutta tÀÀ matka on sellanen, missĂ€ on kyllĂ€ pidettĂ€vĂ€ pÀÀ kylmĂ€nĂ€. HötkyillĂ€ ei saa ja pitÀÀ vaan luottaa omaan tekemiseen. Heti starttiliu´usta ja ekasta vedosta lĂ€htien tuntui ihanalta! Potku piti ja maltoin liukua ja pitÀÀ vedon pitkĂ€nĂ€. NĂ€in japanilaisen koko ajan silmĂ€kulmasta ja pidin itseni siinĂ€ tuntumassa. Eka satanen meni niin kevyesti ettĂ€! Kolmannella finstalla lĂ€hdin kiristĂ€mÀÀn ja lĂ€henin selvĂ€sti kilpakumppania. Norjalaista en nĂ€hnyt koko matkalla, mutta hĂ€n oli myös siinĂ€ tuntumassa. Vikaan kÀÀnnökseen tultaessa oli NIIN siisti fiilis kun tiesi, ettĂ€ on vielĂ€ voimia jĂ€ljellĂ€. Katsoin vain eteen ja puskin minkĂ€ kropasta lĂ€htee. Pidin vedon niin hyvin pitkĂ€nĂ€ kuin vain pystyin ja iskin kĂ€det seinÀÀn. MitÀÀn havaintoa ei ollut kuka voitti ennen kuin nĂ€in ykkösen oman nimen kohdalla. Ihan huikee fiilis tuli heti - kiljuin niin ettĂ€ koko halli raikui ja tuuletin. Siis niinkuin ihan totta - mĂ€ voitin!!! 😀 KyllĂ€ siinĂ€ kyyneleetkin tuli silmiin, aika huippua. Kaverit tulivat halaamaan kun pÀÀsin verra-altaalle ja pukkarissa olin kyllĂ€ vielĂ€ ihan pöllĂ€mystynyt. Brittikaverini H voitti 55-sarjan ja oltiin molemmat ihan yhtĂ€ tĂ€pinöissĂ€. Kun pÀÀsin katsomaan tuloksia niin ajan (3:10,92) lisĂ€ksi myös vauhdinjako oli kohdillaan (43,95 - 49,88 - 48,59 - 48,50). Palkintojenjakoon piti painella melko nopeasti lajin jĂ€lkeen - sermoniat suoritettiin korealaisella tarkkuudella. Ihan huippua seistĂ€ siinĂ€ korkeimmalla korokkeella, ei oikein pysty sanoin kuvailemaankaan. 😀😀 Tulokset. Video. 

Palkintojen jaossa. :-)

The winner! :-)

Palkintoseremoniat olivat hienot. :-)

Huippufiilis! Maailmanmestari! :-) Kuva: Lotta Rutanen

N 50-54 200 RU mitalistit.

100 m selkÀuinti

TÀÀ tuli aika nopeesti kultauinnin jĂ€lkeen ja totuuden nimissĂ€ lataus oli vĂ€hĂ€n mennyt. Hyvin lĂ€hdin painamaan kyllĂ€ alkuun, startti oli hyvĂ€ ja kĂ€det pyörivĂ€t hyvin. KĂ€mmĂ€sin kuitenkin kÀÀnnöksen, jĂ€in vĂ€hĂ€n kauaksi, niin siitĂ€ eivĂ€t delffarit olleet parhaat mahdolliset. Vika piikki tuli kuitenkin hyvin ja ohitin italialaisen kuudennelle sijalle. A:n kanssa oltiin perĂ€kkĂ€isillĂ€ sijoilla ja taas pÀÀstiin juhlimaan mitaleja. 😊 Tulokset. Video. 

Rakkaat kilpakumppanit. :-)

50 m rintauinti

Vikana pĂ€ivĂ€nĂ€ vikana lajina sprinttirinuli. Verrailin aika viime tipassa, mutta hyvin lĂ€hti kulkemaan parin sadan jĂ€lkeen. SitĂ€ se tekee kun on reilun viikon ollut kisavalmiudessa - kroppa ei tarvitse enÀÀ niin paljon verraa. Tunnelma alkoi olla jo riehakas, koska kisat olivat loppumassa. Startista lĂ€hdin ihan tĂ€pöillĂ€ liikkeelle ja hyvin liikkui noin 40 m saakka. Sitten tempo vĂ€hĂ€n hyytyi, mutta aika (40,16) oli ihan linjassa viime aikojen sprinttien kanssa. Kisat oli kiva pÀÀttÀÀ kuudenteen sijaan ja mitaliseremoniaan, missĂ€ palkinnot jakoi kisamaskotti. 😊 Tulokset. Video.





Illalla kÀytiin vielÀ pÀÀttÀjÀisissÀ ja ennen kotimatkaa vielÀ yhden yön stoppi Seoulissa. Reissukaveri Kartsa veti jÀÀtÀvÀn sarjan: 2x4. sija ja 3x6. sija ja yksi SE. Juhlittiin molempien mitalisaalista vikana iltana syömÀllÀ mahtavat annokset:

NAM! :-)

Ihan mahtavat kisat! PÀÀllimmÀisenÀ tunteena ilo ja ylpeys maailmanmestaruudesta. Paljon oon sen eteen tehnyt töitÀ. Uintina se oli teknisesti ja taktisesti yksi mun uran parhaita ja sain kropasta ulosmitattua sen mikÀ sieltÀ oli juuri siinÀ hetkessÀ otettavissa. PÀÀ oli myös ihan 110 % messissÀ. Mutta kyllÀ voitto oli myös ihana yllÀtys - koskaan ei voi tietÀÀ mikÀ on kenenkin pÀivÀn kunto ja miten olosuhteet vaikuttavat.

Kiitos jos jaksoit lukea tĂ€nne asti. 
Kiitos kaikille onnitteluista ja mukana elÀmisestÀ.

Huippua. Huikeeta. Mahtavaa. Maagista. MĂ€ oon nyt maailmanmestari. 😃


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Vahvempi kuin koskaan ennen

Kakkua, kukkia ja kiitoksia

TekevÀlle sattuu ... taas!