Sitkeä sissi

Reilu viikko sitten pääsi taas kolistelemaan painoja kisassa. 😊 Vasemmassa olkapäässä oli ollut arkuutta ja pientä vihlontaa ja vikalla viikolla hieroja suositteli jättämään viimeistelytreenin väliin. Ratkaisu oli aivan oikea, sillä kisaan mennessä olkapää rauhoittui eikä tuntunut itse äksönissä lainkaan. Iso rasti ennen kisaa oli painon pudottaminen. Menin tässä kisassa N50 63 kg sarjaan eli muutama kilo tästä ruhosta piti sulattaa pois. Tein niinkuin ennen leuanvetokisaa muutama viikko aiemmin ja hyvin lähti putoamaan. Vähensin iltasyömisistä ja herkuista - selvästi toimiva resepti. Lisäksi söin hiilihydraatit kasviksina ja hedelminä ja nautin iltajuomaksi nestettä poistavaa vihersmoothieta (selleri, lehtikaali, persilja, kaali, ananas, kurkku, chili, vihreä tee). Vikana päivänä vähemmän nestettä ja kisa-aamu ilman ruokaa ja juomaa. Kroppa toimi ja paino meni jopa vähän liian alas - kisapaino 62,2 kg.

Kisa-äksöniä! Kuva: Jarno Kärkkäinen

Vähän mietitytti kyllä miten menee, koska viimeistelytreeni jäi tekemättä, mutta into piukassa lähdin kisaamaan. Helmikuussa leuanvetokisoissa olin intoillut voimapunnerruksesta niin paljon, että sain houkuteltua Minden mukaan. Koutsasin ja neuvoin muutaman kerran ja jännitin varmaan Minden suoritusta enemmän kuin omaani. 😀 Meitä oli kaksi naista kisaamassa ja näytettiin kyllä ihan kääpiöiltä siellä valtavien lihaskimppujen seassa. Ihan mahtavasti Minde suoriutui, vaikka eka nosto menikin hylätyksi. 40 kg nousi kolmannella ja eka tulos plakkariin, hienoa!

Kisatunnelmaa. Kuva: Jarno Kärkkäinen

Minden tyylinäyte. Kuva: Jarno Kärkkäinen

Oma maksimikisa ei mennyt ihan putkeen. Aloituspainot 55 kg nousivat hyvin, mutta sitten 60 kg ei enää noussutkaan. Kaksi kertaa pääsin sitä yrittämään, tokalla liikahti ehkä vähän enemmän kuin ekalla, mutta ei puhettakaan että olisi noussut senttiä enempää rinnalta. Lihakset tarvitsevat nestettä, että homma toimii optimaalisesti ja selvästi sitä ei nyt siellä ollut tarpeeksi. Painon pudotuksessa netettä lähtee kropasta ja lisäksi kun viimeistelytreeni jäi välistä niin painetta lihaksissa ei ollut tarpeeksi. Tähän painoluokkaan (63 kg) siis 60 kg nostaminen jäi vielä odottamaan - ylempään (72 kg) se on jo tehtynä.

Toistokisa tuli todella nopeasti perään, koska kisaajia oli aika vähän. Hyvin oli kyllä lihakset lämpimänä maksimikisasta. Tankoon sain 42,5 kg ja lähdin tekemään sillä mun satasen rinulin rytmillä. 😊 Tanko tuntui aika raskaalta ja 13 kohdalla alkoi jo tuntua. Ei siinä oikeen ehdi mitään ajatella muuta kuin puskee vaan menemään. Takaraivossa oli, että 20 olis ihana saada ja yksi kerrallaan niitä sitten tuli. 20. toisto jäi tärisemään käsille ja piti ihan tarkistaa tuomarilta, että varmasti kyynärpää on riittävän suorana. Viimeinen putosi sitten rinnalle kuin kivi niin kuin kuuluttaja MJS totesi. 😁 Taitava tunnelman luoja muuten - mä ainakin sytyn aina kun hehkutetaan kunnolla. 


20 toistoa 42,5 kg tangolla. :-) Video: Minde

Voimapunnerrus-kisoissa jaetaan yleensä palkinnot parhaalle nais- ja miesnostajalle. Pääsin sitten pokkaamaan molempien lajien parhaan naisnostajan palkinnon - aika hienoa. 😃 Miesnostajien tulokset olivat kyllä ihan eri sfääreissä, mutta ihanasti kaikki kannustivat myös meitä pieniä naisia.

Toistokisan parhaat. Kuva: Jarno Kärkkäinen


Maksimikisan parhaat. Kuva: Minde

SM-kisat nostetaan syksyllä - maksimi-SM syyskuussa ja toisto-SM marraskuussa. Rankingissa olen toisena maksimissa molemmissa painoluokissa ja toistoissa kolmantena. Kovia ja vahvoja 50+ naisia löytyy Suomesta! Selvästi mun ominaisuudet sopivat toistokisaan. Siihen uinnista varmasti on ollut hyötyä kun tehdään töitä maitohapot lihaksissa ja pitää jaksaa liikuttaa tankoa. Maksimi kiehtoo mua kyllä ihan suunnattomasti ja mielenkiintoista nähdä kuinka paljon voi vielä kehittyä. Tavoitteellista treeniä on takana kuitenkin vasta reilu vuosi.

Tän kisan jälkeen olin kyllä aika uupunut, mutta ehkä enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Olin aika epävarma ennen kisaa pienistä vaivoista johtuen. Siksi toi 20 toistoa on kyllä ihan huikee suoritus tohon kohtaan - oon kyllä aika sitkeä sissi. 😃 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tekevälle sattuu ... taas!

Vahvempi kuin koskaan ennen

Kakkua, kukkia ja kiitoksia