Kovan työn ulosmittaus

Toi eka kuva kertoo kaiken siitä fiiliksestä, mikä mulla oli koko viikonlopun Masters SM-kisoissa Godbyssä. Suu korvissa. 😃 Kevensin kisoihin vain vähän - salilla himmasin vain viimeisellä viikolla volyymiä - testasin kuitenkin leuanvedon ja penkin maksimit torstaina kun perjantaina jo uin kisaa. Kroppa heräsi näin oikein hyvin taistelufiilikseen. 😊 Kisamatka kulki autolla Naantalin kautta laivaan, missä sai syödä rauhassa ja nukkua päikkärit, erittäin harvinaista herkkua! Kisa uitiin Ahvenanmaalla Godby:n hallissa, mikä tarkoitti sitä, että autolla piti liikkua paikan päällä. Kisapaikka karsi osallistujia aika rankallakin kädellä, mutta ei se kisan tunnelmaa latistanut ollenkaan, huippumeininki oli niin kuin aina.

Suu korvissa :-) Kuva: Pirkko Hankonen

Tässä raportti laji lajilta:

50 SU viestissä
Tultiin hallille suoraan laivalta ja verra-aikaa ei ollut hirvittävän paljon. Hyvin sai kuitenkin kropan heräteltyä kuten myös kielenkannat, kun piti kertoa kuulumiset kavereille. Mix sekariviestissä meillä oli pienet tsäänssit uida jopa SE, joten pientä jännitystä oli ilmassa. Sekäuinti tuntui hyvltä alusta asti ja hyvin pääsin tekemään delffarit molemmista seinistä. Startti ei ollut kaikkein terävin, koska lähtöavustinta ei ollut. Aika oli hyvä, 35,58, lähes puoli sekuntia kovempaa kuin tammikuussa Viriileissä. SE jäi meiltä tekemättä, mutta erittäin hyvä alku. Tulokset. Sit syömään ja nukkumaan.

Aamulla mun piti olla aikaisin hallilla joukkueen johtajien palaverissa. Kokous oli ohi 15 minuutissa, joten mulle jäi vähän aikaa ulkoilla ja hakea fiilistä. Kiipesin hallin takana olevalle kalliolle ja joogailin hetken ihan rauhassa. Kiva tapa rauhoittua ja herätellä kroppaa muutamalla aurinkotervehdyksellä. Taidan ottaa ohjelmaan toistekin, niin hyvä fiilis siitä jäi. 😊

100 SU
Edellisen päivän sprintin perusteella odottelin satasta jo ihan into piukassa. Lähdin melko rennosti, mutta lopputyöntöön ja rullaukseen keskittyen liikkeelle. Rakas kilpakumppani A vieressä lähti painelemaan kovaa vauhtia. Finstan käännöksen jälkeen kiristin vauhtia ja tuntui kyllä NIIN hyvältä. Jaksoin painaa hyvin loppuun asti, näin A:n kädet vieressä, mutta mulla ei ollut yhtään hajua oonko edellä vai jäljessä. Nappasin käden seinään ja vau! Aika oli 1:15,23 ja voitin niukasti. 😊 Viikkoa aiemmin siis uin 1:16,72 ja sekin oli jo todella hyvä aika - tää oli sit jotain ihan muuta. Nopein aika noin viiteen vuoteen, happy! Tulokset.

Kilpakumppanit. Kuva:Pirkko Hankonen

200 RU
Sit tää ihana satuttava ja hapottava päälaji. Oon aina ollut 200 rinulisti ja se ei taida tän elämän aikana muuttua. Enkä kyllä haluaisikaan, niin hieno laji se on. Ja täysin erilainen pitkällä ja lyhyellä uituna. Itse olen ehdottommasti parempi pitkän radan uimari, joten tää lyhyen radan uinti on aina vähän haasteellisempaa, mutta kivaa. 😊 Lähdin hakemaan SE:tä, koska edellisen viikon uinti oli jo hyvää tekemistä parin sekunnin päähän enkasta. Alku lähti hyvin ja rennosti, pidin vedon pitkänä ja pyrin mahdollisimman taloudelliseen vetoon. Kilpakumppaneita oli molemmin puolin ja ampaisivat kovempaa liikkeelle. Maltoin hyvin ekan satasen ja sitten lähdin tekemääm enemmän töitä. Kolmas finsta kulki unelmasti! Vikalla finstalla alkoi hyytyminen ja käännös ei ihan onnistunut. Jaksoin kyllä omasta mielestä puristaa hyvin loppuun, mutta videolta katsottuna näytti kyllä aika puutuneelta. 😀 SE jäi 0,15 sekunnin päähän - 3:04,22, mutta aika oli yli 5 sekuntia kovempaa kuin vuosi sitten. Erittäin bueno! Ja hymy vaan levisi. 😊 Tulokset.


                                 200 RU, minä radalla 5 pinkissä lätsässä, kiitos kuvaamisesta Marde!

50 VU viestissä
Viesti tuli aika nopeesti ton rinulin perään. Olin aloitusosuudella ja sain virallisen ajankin. Uinti tuntui hyvältä, mutta käännös ei kyllä osunut ollenkaan. Ja jälleen kerran hengitin liikaa. Aika oli kuitenkin parempi kuin Viriileissä eli plussan puolelle jäätiin. Ja voitettiin viesti, hyvä me! 😃 Tulokset.

Iltapäivällä jopa ehti hotelille lepäämään, ihanaa. Vaakataso on paras taso. 😃 Pätettiin jättää iltapäivän verryttely väliin, koska olihan siinä jo ehditty uida riittävästi pohjille.

50 RU
Sprinttirinuli on ollut mulla viime aikoina vähän ailahtelevaa - tai ei oikeestaan edes sitä, vaan rehellisesti sanottuna hidasta. Viriileissä tammikuussa väläyttelin jo vähän vauhtia (39,06), mutta nyt meni kyllä huikeen kovaa! Startista lähdin ihan täpöillä liikkelle ja rakas A oli taas siinä vieressä. On kyllä niin hienoa, kun on kova kilpakumppani vieressä, pusketaan toisiamme parempiin suorituksiin. Ihan samaa tempoa  kuin alussa en pystynyt loppuun asti pitämään. Veto tuntui koko ajan pitävältä ja vahvalta ja aika oli 38,41 - siis yli 6 kymmenystä kovempaa kuin muutama kuukausi sitten ja jälleen paras aika noin viiteen vuoteen. Huhheijaa! 😃 Tulokset.

100 SKU
No sitten tuli se laji, mikä ei mennyt ihan täydellisen hyvin. Perhonen, selkä ja rinuli tuntuivat hyviltä, muta sitten vaparissa tein omituisia kiemuroita ja sahasin radan puolelta toiselle. Siinä tuhraantui aikaa eikä pää ollut aivan täysillä mukana. Aika oli kohtuullinen - arvosana kasin luokkaa. Tulokset.

                                                         100 SKU, kiitos taas Marde!

50 SU
Ihan samaa lentoa en saanut kuin edellisenä päivänä, startti ei lähtenyt yhtä hyvin, mutta vietin kyllä ihan kiitettävän ajan aikaa veden alla. Selärin delffareita on kyllä niin kiva tehdä veden alla. Kertaakaan en oo niitä saanut vedettyä ihan 15 metriin asti, ehkä vielä joskus. Tulokset.

50 VU viestissä lentävällä
Taas oli mahikset uida SE Mix vapariviestissä. Jengi oli täysin sama ja ryhmäörinällä kohotettiin fiilistä ennen kisaa. Olin ankkurina ja musta on kyllä aina ihana vetää viestissä lentävällä lähdöllä. Heilautuksella kun saa niin hyvät vauhdit starttiin ja liukuun ettei paremmasta väliä. Vapari tuntui paremmalta kuin aamulla ja kiva oli kruisailla maaliin kun SE meni rikki! Aika oli 31,55, mikä on taas pitään aikaan yksi parhaista viestiosuuksista. Tulokset. Pitkä päivä, mutta hymy huulilla syömään ja nukkumaan.

Viestivaihto. Kuva: Simo-Pekka Torsti

Aamulla ulkojoogailut jäivät väliin kun taivaalta satoi rättejä. Hieno kevätkeli vaihtui räntäsateeseen, mutta meitähän se ei haitannut vaan allas kuhisi jälleen verryttelijöitä.

Verrafiilistelyä. Kuva: Simo-Pekka Tosti

100 RU viestissä
Sunnuntai-aamun pitkä sekariviesti on aika rankka aloitus päivälle. Otin mahdollisimman rennosti ja taloudellisesti ja tuntui kyllä helpolta. Ajattelin, että varmaan oli jotain 1:25 luokkaa, mutta menikin 1:24,18. Antoi taas kourallisen itseluottamusta, että kyllä se rinuli on kuosissa. 😊 Viestijengi paineli hyvään aikaan kakkoseksi. Ollaan me kyllä sitkeitä sissejä kun jaksetaan myös pitkä viesti heti aamutuimaan - taputukset olalle Marde, AJ ja super-V. Tulokset.

Viestijoukkue keskittyy. Kuva: Simo-Pekka Torsti

100 RU
Toinen satasen rinuli sitten perään. Jälleen oli kaksintaistelu A:n kanssa edessä ja pientä kutinaa vatsan pohjassa. Ai että, mikä kisa! Vieläkin nousee iho kananlihalle kun vaan ajattelee sitä. Oma fiilis kisasta on niin kirkkaana mielessä, että muistaa melkein joka vedon. Startti oli mahtava ja sen jälkeen pyrin keskittymään käännöksiin, liukuihin ja pintaantuloihin mahdollisimman hyvin. Kolmas piikki kulki unelmasti ja ihan rintarinnan paineltiin menemään. Vikalla piikillä tuli pientä hyytymistä ja pyrin vaan hyökkäämään eteen. Kädet seinään ja katse taululle. Huimaa: aika oli 1:23,20!! Jälleen se viisi vuotta vastaavasta vauhdista. Hatunnosto A:lle - todella hyvät käännökset ja maaliintulo, ansaittu voitto ja kiitos kun oot olemassa! 💓 Itselle ihan paras suoritus teknisesti ja vauhdillisesti näissä kisoissa. Myös koko pää oli 100 % messissä. Aivan mahtavaa! Tulokset.


                                                       Upea taistelu! Kuvaus ja selostus: Marde

Just ennen maalia. Kuva: Pirkko Hankonen

200 SU
Tätä oon viime aikoina uinut vain pitkällä radalla. Arvoin viimeiseen asti otanko nenäklipsin käyttöön, kun pidemmällä matkalla nenän kautta tarvii enemmän happea. Otin sen nyt kokeiluun ja ihan hyvinhän se meni. Pyrin rauhoittamaan delffareita veden alla ja tekemään ne kuitenkin aika pitkinä. No, ei ihan onnistunut kun vikat kaksi liukua jaksoin just ja just lippujen ohi. Lähdin rauhassa ja kiristin satasen jälkeen. Tekniikka pelasi hyvin ja maalissa olin melko hyvävoimaisena ajalla 2:50,57. Ja kun taas tarkistaa taaksepäin aikoja, niin se sama noin 5 vuotta pätee. Kelpaa! 😊 Tulokset.

200 PU
Tää tuli mukaan vähän vahingossa, mutta päätin sitten uida tämänkin. Perhosta oon ehtinyt uida vähän eli tää oli itselle näytön paikka että pystyn siihen. Ja pystyinhän minä ihan kohtuullisesti. Piikki kerrallaan ja liu´utellen, muulla tapaa en oikein perhosta osaakaan uida. Aika oli kohtuullinen ja kropassa alkoi painaa. Tulokset.

50 SU viestissä
Kerran vielä sprinttiseläri viestin alkuun. Uinti ei enää ollut terävää, mutta ei ihmekään kun 12 lajia oli jo pohjalla. Tärkeintä oli vaan saada viestille hyvä aloitus ja päästää tytöt hyvissä asemissa jatkamaan. Ja hyvinhän tytöt uivat, suorastaan murskasimme SE:n (yli 9 sekunnin parannus)! Erittäin hienoa päättää kisat näin. 😃 Tulokset.

Cetuksen voittoisa joukkue.

Cetus voitti pistekisan jälleen kerran, vaikka joukkue oli pienempi kuin yleensä. Ihan mahtavia venymisiä oli porukalla varsinkin viesteissä. Hyvässä porukassa on aina kiva olla ja tehdä hyvää jälkeä.

Oikeestaan paremmin ei kisat olis voineet mennä. Nyt tuntuu, että saan paremmin siirrettyä voimaa veteen ja voimaharjoittelun tulokset alkavat näkyä myös uinnissa. Oon päässyt treenaamaan melko terveenä ja muutenkin tuntuu, että nyt treeni, lepo ja muu elämä ovat hyvässä tasapainossa. Kiitollinen olen siitä, että saan tehdä sitä mitä rakastan. Ja ihanaa nähdä oman työn tulos. Vesi on mun koti. 💓


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ultimaattinen kestävyyssuoritus

Sitkeä sissi